تغییر نرخ بیکاری و مشارکت اقتصادی در سال ۱۴۰۳ رشد روزانه ۵ درصدی سفر باری از مبادی شهر‌های استان خراسان رضوی (۹ خرداد ۱۴۰۴) معاون وزیر راه از اصلاح جدول سوخت کامیون‌داران خبر داد + جزئیات پیگیری برای افزایش نرخ حمل کالا بر اساس تن بر کیلومتر چه مقدار بیت‌کوین برای استخراج باقی مانده است؟ حجم مبادلات تجاری ایران و عمان چقدر است؟ نرخ بهره بین‌بانکی افزایش یافت (۸ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو داخلی و خارجی (۸ خرداد ۱۴۰۴) | بازار ترمز برید؟ بانک مرکزی: وام سامانه حمایت، کلاهبرداری است یک اقتصاددان: اقتصاد ایران حداقل باید به اندازه ترکیه یا عربستان باشد افت قیمت تلفن‌های همراه (۸ خرداد ۱۴۰۴) + جدول طلای جهانی ریخت (۸ خرداد ۱۴۰۴) محکومیت هزار و ۹۰۰ میلیارد ریالی قاچاقچیان سیگار خراسان رضوی در سال ۱۴۰۳ ریزش قیمت دلار و طلا با انتشار اخباری جدید از مذاکرات (۸ خرداد ۱۴۰۴) + جدول قیمت نان آزادپز در مشهد مشخص شد | نان دولتی همچنان با قیمت سابق به فروش می‌رسد بررسی فایل‌های اجاره با رهن ۴۰۰ میلیون تومان در مشهد (۸ خرداد ۱۴۰۴) قیمت طلا در مشهد در شیب نزولی (۸ خرداد ۱۴۰۴) ماجرای پیامک افزایش آورده تا ۵۰۰ میلیون تومان برای متقاضیان نهضت ملی مسکن چه بود؟ چرا قیمت میوه در اوج عرضه، اینقدر گران است؟ | مقصر کیست؟ واریزی غیرمنتظره برای ۴۹ میلیون ایرانی + جزئیات قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد اعلام شد (۸ خرداد ۱۴۰۴) | لیموترش با قیمت‌های عجیب در تره‌بار کوروش‌کمپانی‌ها با مدل جدید خانه‌دارشدن مستأجران در راه هستند پیش بینی قیمت دلار (پنجشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۴) یادی از احمد خیامی، پدر صنعت خودرو ایران هم‌زمان با سالروز درگذشتش | پدر «پیکان» سرنوشت نمایشگاه «به توان مردم»، نمادی از توان و ظرفیت بی‌نهایت مردم + فیلم اوپک‌پلاس با افزایش تولید نفت موافقت می‌کند | احتمال کاهش دوباره قیمت نفت اولین انتقال بین بانکی ایران و عمان به زودی اجرایی می‌شود توافق میان ایران و عمان برای ایجاد بانک مشترک و صدور کارت گردشگری
سرخط خبرها

کاهش میزان توزیع روغن در بازار مشهد | بازار تشنه روغن نایاب + فیلم

  • کد خبر: ۳۲۹۱۵۴
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۷:۳۰
کاهش میزان توزیع روغن در بازار مشهد | بازار تشنه روغن نایاب + فیلم
در چند هفته اخیر، بازار روغن خوراکی در مشهد به‌شدت آشفته شده به طوری که قفسه بسیاری از فروشگاه‌های شهر خالی از روغن است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در چند هفته اخیر، بازار روغن خوراکی به‌شدت آشفته شده به طوری که قفسه بسیاری از فروشگاه‌های شهر خالی از روغن است. این اولین‌باری نیست که بازار روغن در مشهد آشفته می‌شود. اوایل دی‌ماه سال گذشته بود که تزریق روغن‌نباتی به بازار به میزان درخورتوجهی کاهش یافت. هرچند در آن‌زمان برخی خروج شرکت صافولا از بازار روغن را دلیل این مسئله بیان می‌کردند، اما در اواخر این ماه بعد از افزایش قیمت مصوب انواع روغن، توزیع این کالا در بازار افزایش یافت. با این حال در چند هفته اخیر بیشتر شهروندان می‌گویند که در تأمین روغن موردنیازشان دچار مشکل شده‌اند.

به گفته محمدصادق محمدزاده، مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف خراسان رضوی، سرانه مصرف ماهیانه روغن برای خانوار‌های خراسان رضوی بین ۷ تا ۸هزار تن است، اما این رقم در ماه‌های اخیر به‌شدت کاهش یافته و گاه به ۱۵۰۰ تا ۲هزارتن رسیده است. برای بررسی وضعیت روغن در بازار و کم و کاستی‌هایی که در این زمینه وجود دارد، به همراه مدیر بازرسی اصناف استان و به‌طور سرزده، به‌سراغ برخی فروشگاه‌های بزرگ سطح شهر رفتیم. در این میان برخی از این فروشگاه‌ها، هم در انبار و هم در فروشگاه، میزان درخور توجهی از برند‌های مختلف روغن را بدون محدودیت خرید برای شهروندان موجود داشتند.

با این حال عرضه روغن در برخی دیگر از فروشگاه‌ها با مشکلات متعددی روبه‌رو بود. به عنوان مثال یکی از آنها، نه در قفسه‌ها و نه در انبار، روغن نداشت. دیگری در قفسه روغن برای عرضه نداشت. روغن را در کارتن و در وسط واحد صنفی به‌گونه‌ای قرار داده که امکان مشاهده و خرید برای همه مشتریان وجود ندارد. دیگری صرفا برخی اقلام روغن سرخ‌کردنی را موجود دارد و سایر اقلام روغن در آن یافت نمی‌شود. درمجموع، وضعیت توزیع روغن خوراکی، حتی در هایپرمارکت‌های شهر نیز با نوسان جالب توجهی همراه است. آنچه در بازار مشهود است اینکه از تنوع برند‌های عرضه‌کننده روغن در فروشگاه‌ها کاسته شده و قفسه‌های بخش روغن خالی است.

قفسه‌های خالی از روغن

نخستین مقصد بازدید یکی از شعب فروشگا‌های بزرگ شهر است. فروشگاهی که البته یک برند بزرگ تولید روغن با همین نام را نیز در اختیار دارد. در قفسه‌های فروشگاه تعدادی روغن سرخ‌کردنی از دو برند و تعدادی روغن کنجد موجود است که بیشتر مصرف عمومی مردم را تأمین نمی‌کند.

میزان موجودی روغن خوراکی بسیار کم است و البته مایحتاج عمومی این فروشگاه به‌طور روزانه تأمین می‌شود و خبری از انبار و دپو کالا هم در میان نیست. مقصد بعدی، یکی از شعب فروشگاه‌های زنجیره‌ای است که کم‌کم شعب آن در مشهد در حال افزایش است. قفسه‌های روغن فروشگاه خالی و در انبار هم کمتر از بیست قوطی روغن و دور از چشم عموم مردم قرار دارد.

فروشگاه بعدی هم قفسه‌های روغن تقریبا خالی است. البته در میانه فروشگاه همچنین بخش انبار آن، میزان جالب توجهی انواع روغن مایع به چشم می‌خورد که بنا به ادعای مدیر فروشگاه، تازه وارد فروشگاه شده و هنوز فرصتی برای چیدمان کالا در قفسه‌ها فراهم نشده است.

با این حال مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف خراسان رضوی این مسئله را تخلف عنوان می‌کند و می‌گوید:براساس قانون برای این واحد صنفی پرونده تشکیل می‌شود. هر واحد صنفی باید کالا‌های اساسی را به صورت واضح و دسترس در معرض دید مردم قرار دهد.

در مقصد بعدی در خیابان جانباز بر خلاف فروشگاه‌های قبلی، قفسه‌های این فروشگاه مملو از اقلام متفاوت روغن است که بدون محدودیت و با نرخ مصوب عرضه می‌شود. همچنین در بخش انبار فروشگاه مقدار جالب توجهی اقلام مختلف روغن وجود دارد که در صورت خالی‌شدن قفسه‌ها، به قسمت فروش اضافه می‌شود.

مشکل توزیع روغن در بازار

محمدصادق محمدزاده، مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف خراسان رضوی، به شهرآرا می‌گوید: واقعیت این است که مشکل توزیع، نه‌تنها در هایپرمارکت‌ها که در کسب‌وکار‌های خرد نیز وجود دارد و خاصه در واحد‌های صنفی محلی و کوچک‌تر، این موضوع با شدت بیشتری وجود دارد که بر نگرانی‌های مردم از وضعیت بازار می‌افزاید. از سوی دیگر، برخی از مردم با شنیدن اخبار کاهش توزیع روغن، اقدام به خرید روغن مازاد بر نیاز می‌کنند که این موضوع به‌ویژه در کوتاه‌مدت در بازار تأثیر منفی خواهد داشت.

سهمیه ویژه برای استان

سید مرتضی حیدری، معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری مشهد، ضمن تأیید مشکل تأمین روغن در بازار می‌گوید: موضوع تأمین کالا‌های اساسی خوراکی از جمله روغن، به جهاد کشاورزی محول شده است و جهاد کشاورزی مکلف به تأمین پیگیری برای تأمین این کالاهاست. البته فرمانداری مشهد نیز در این زمینه ورود داشته و با جهاد کشاورزی و حوزه تنظیم بازار جلسات متعددی داشته‌ایم.

وی می‌افزاید: درخصوص روغن با هماهنگی صورت گرفته، سهمیه ویژه‌ای برای استان در نظر گرفته شده و ۳ هزار و ۱۵۰تن روغن خام به استان وارد شده است که در اختیار کارخانجات تولید روغن قرار گرفته تا بخشی از مشکل برطرف شود. از سوی دیگر، جهاد کشاورزی را مکلف کرده‌ایم با هماهنگی نمایندگی‌های کارخانجات اصلی روغن و اتحادیه‌های صنفی، سهمیه مورد نیاز روغن مشهد افزایش پیدا کند.

حیدری بیان می‌کند: ذخایر انبار‌ها پایین است. از این رو، هم جهاد کشاورزی که باید روغن را تأمین کند و هم صنعت و معدن، از سوی استانداری مکلف به پیگیری موضوع شده‌اند. اینکه این سهمیه ویژه به سرانجام برسد، به‌درستی محقق نشده و هنوز کالای مورد نیاز استان و مشهد تأمین نشده است.

ضروری است، هم پیگیری جهاد بیشتر شود و هم اتحادیه‌های صنفی و اتاق اصناف، نظارت خود را بیشتر کنند تا شاهد کاهش این انحراف باشیم و وضعیت بهتر شود. با پیگیری‌های به عمل آمده از سوی فرمانداری، قرار بر آن شده که کارخانجات عمده تولید، سهمیه ویژه‌ای برای مشهد اختصاص دهند و با توجه به این موضوع، طی دو هفته آینده وضعیت تأمین روغن اوضاع بهتری خواهد داشت. معاون فرماندار مشهد درخصوص نبود نظارت کافی در حوزه توزیع روغن در شبکه مصرف نیز می‌گوید: شبکه توزیع روغن شامل دو بخش است. 

بخش توزیع عمده باید توسط جهاد کشاورزی انجام شود و بخش خرد نیز به اتحادیه‌های صنفی و اتاق اصناف بازمی‌گردد. البته بیشتر فروشگاه‌های مختلف زنجیره‌ای با شدت و ضعف، موجودی روغن دارند و چندان کمبودی در این حوزه‌ها ندارند. اما به نظر می‌رسد در زمینه توزیع خرد انحرافاتی وجود دارد. وی می‌افزاید: قرار است تا روغن مورد نیاز کارخانه‌های تولیدکننده روغن در اختیار آنها قرار بگیرد و انتظار می‌رود تا ماه آینده مشکل بازار روغن حل شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->